Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bavarois van platte kaas en veenbessen

Ingrediënten :

Het Tuille-beslag

Bereiding :

  1. Los de suiker op in ½ dl water. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze bij het suikerwater, laat afkoelen. Klop de room stijf.

  2. Roer het afgekoelde suikerwater bij de platte kaas en doe de stijfgeklopte room erbij. Verdeel in kleine potjes of een cakevorm (leg er vooraf plastiekfolie in). Plaats +/- 1 uur in de koelkast.

  3. Verwarm de veenbessen en doe er suiker, vanillesuiker, rode wijn en citroensap bij. Laat alles een 5-tal min. inkoken. Steek eventueel door een fijne zeef en plaats in de koelkast.

  4. Tuille-beslag : meng alle ingrediënten : klop eerst het eiwit lichtjes los.

  5. Giet één el beslag/koekje op boterpapier op een bakplaat. Verdeel er een tl amandelschilfers op en bak ze mooi bruin in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat de koekjes afkoelen op het aanrecht alvorens het bakpapier te verwijderen.

  6. Haal de bavarois uit de vorm en plaats die op een bord. Verdeel er veenbessen rond en steek een koekje in de kaas.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.