Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aubergines met tofu

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal de steeltjes van de oesterzwammen en snij ze in repen.

  2. Snij de tofu en de aubergines in plakjes. Snij de sjalot in ringetjes. Snipper de knoflook.

  3. Verhit de wok (zonder olie) en rooster de sesamzaadjes al omscheppend, tot ze beginnen te geuren. Hou ze apart.

  4. Roerbak de aubergines en de oesterzwammen in 2 el olie.

  5. Doe er de sjalot, de knoflook, de tofu en de sesamzaadjes bij en roerbak alles 3 à 4 minuten.

  6. Breng op smaak met kaneelpoeder en zout.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.