Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kalfsgebraad met witloof

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het vlees in blokjes.

  2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in partjes.

  3. Snij ook het witloof in partjes.

  4. Bak het vlees goudbruin in de olie.

  5. Kruid met peper en zout en blus met de helft van de wijn.

  6. Schep het uit de wok en hou apart.

  7. Doe er het witloof in, laat even bakken en voeg dan de tomaten toe.

  8. Laat onder deksel enkele minuten sudderen.

  9. Schep er de tomatenpuree, dragon en resterende wijn door.

  10. Doe er het vlees weer bij en laat alles nog even doorwarmen.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.