Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Alaska pollak in ‘t groen met Hopus

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Laat de Alaska-pollakfilets oppervlakkig ontdooien en snij in 2.
  - Snij de venkel in 2, verwijder het groen en snij in kleine blokjes.
  - Snipper de ui fijn.
  - Pluk de blaadjes van de platte peterselie, de dragon, de salie en de tuinkers en doe alle blaadjes samen met de muntblaadjes en de diepgevroren kervel in een stoommandje.
  - Klop de eidooiers met de lichte room.

Bereiding

 1. Smelt de boter in een brede kookpan en stoof de ui en de venkel gedurende 5 min. al roerend, zonder te laten kleuren. Strooi er de bloem over en meng goed.

 2. Leg de Alaska-pollakfilets op de groenten. Kruid met peper en zout.

 3. Giet er het bier over en 1 dl visfond. Verwarm tot net onder het kookpunt en laat nog 15 min. langer gaar worden op een heel zacht vuur.

 4. Stoom ondertussen de verse kruiden boven lichtgezouten kokend water gedurende 2 min. Spoel ze daarna kort onder koud water en laat uitlekken. Mix de kruiden met 1 dl visfond.

 5. Haal de vis uit de kookpan en hou warm.

 6. Doe de gemixte kruiden met de visfond bij de groenten en laat nog een beetje verder gaar worden.

 7. Doe een beetje kookvocht bij de losgeklopte eidooiers en meng goed. Roer deze mengeling onder de saus, maar laat niet meer koken.

Afwerking

 1. Schik de Alaska-pollakfilets in diepe borden en lepel er de kruidensaus met de venkel over. Serveer onmiddellijk met natuuraardappelen.

Tip:

 1. Puntje 4 kan u vooraf doen.

Noot

Begeleidende wijn:

Clos de la Chapelle Prestige  A.C. Muscadet de Sèvre et Maine,Sur Lie

Begeleidend bier:

Hopus Blond

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.