Alaska pollak in ‘t groen met Hopus

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Alaska pollak in ‘t groen met Hopus

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Laat de Alaska-pollakfilets oppervlakkig ontdooien en snij in 2.
    - Snij de venkel in 2, verwijder het groen en snij in kleine blokjes.
    - Snipper de ui fijn.
    - Pluk de blaadjes van de platte peterselie, de dragon, de salie en de tuinkers en doe alle blaadjes samen met de muntblaadjes en de diepgevroren kervel in een stoommandje.
    - Klop de eidooiers met de lichte room.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een brede kookpan en stoof de ui en de venkel gedurende 5 min. al roerend, zonder te laten kleuren. Strooi er de bloem over en meng goed.

  2. Leg de Alaska-pollakfilets op de groenten. Kruid met peper en zout.

  3. Giet er het bier over en 1 dl visfond. Verwarm tot net onder het kookpunt en laat nog 15 min. langer gaar worden op een heel zacht vuur.

  4. Stoom ondertussen de verse kruiden boven lichtgezouten kokend water gedurende 2 min. Spoel ze daarna kort onder koud water en laat uitlekken. Mix de kruiden met 1 dl visfond.

  5. Haal de vis uit de kookpan en hou warm.

  6. Doe de gemixte kruiden met de visfond bij de groenten en laat nog een beetje verder gaar worden.

  7. Doe een beetje kookvocht bij de losgeklopte eidooiers en meng goed. Roer deze mengeling onder de saus, maar laat niet meer koken.

Afwerking

  1. Schik de Alaska-pollakfilets in diepe borden en lepel er de kruidensaus met de venkel over. Serveer onmiddellijk met natuuraardappelen.

Tip:

  1. Puntje 4 kan u vooraf doen.

Noot

Begeleidende wijn:

Clos de la Chapelle Prestige  A.C. Muscadet de Sèvre et Maine,Sur Lie

Begeleidend bier:

Hopus Blond

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *