Parelhoenfilet met mangocoulis
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Schil de mango’s, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 limoen.
-
Snij 2 limoenen in partjes.
-
Snipper de munt en koriander fijn.
-
Snij de bananen in lange schijven van 1,5 cm dik en besprenkel met het sap van 1/2 limoen.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren parelhoenfilets in een ovenschaal en overgiet met 3 eetl. olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en bak 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie en bak de sjalot. Voeg de basmatirijst toe met het kerriepoeder en roerbak 2 min. Voeg de broccoli toe en overgiet met 5 dl water. Dek af en laat koken (kooktijd: zie verpakking) tot de rijst gaar is.
-
Smelt de boter en stoof de blokjes mango gedurende 15 min. Kruid met peper en zout en mix indien u een fijne, gladde coulis wil.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de schijfjes banaan aan elke kant 2 min. tot ze goudbruin zijn.
Afwerking
-
Serveer de parelhoenfilet met de mangocoulis, de broccolirijst en de gebakken banaan.
-
Bestrooi met de munt en fijngesnipperde koriander en serveer met een partje limoen.
Tip:
-
Voor een extra feestelijke toets kan u enkele plakjes carambola en Sharon vrucht (=Kaki) toevoegen.
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaki_(plant) https://nl.wikipedia.org/wiki/Carambola