Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Parmentier van zeevruchten

Ingrediënten :

De zeevruchten

De Topaz-kruiden

Bereiding :

Voorbereiding

 1. Snipper de sjalotten fijn.

 2. Snij de champignons in 4 of 6.

 3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

 4. Snij de Parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

Bereiding

 1. Kook de aardappelen gaar in licht-gezouten water gedurende 20 min. Pureer de aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de schilfers Parmezaan door.

 2. Breng ondertussen de wijn aan de kook samen met de witte wijnazijn en de fijngesnipperde sjalotten. Laat het vocht gedurende ± 10 min. volledig inkoken op een heet vuur.

 3. Smelt 2 el boter in een andere kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.

 4. Bevochtig met de visfond en roer goed onder. Voeg er de kervel-bolletjes, de zurkel, de diepgevroren zeevruchten en de sjalotten aan toe en laat gedurende 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout, het bieslook en de dragon.

 5. Leg de mengeling van vis en groenten op de bodem van een ovenschotel en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en leg er ook een klontje boter op.

 6. Verwarm de ovenschotel gedurende 25 min. In een op 200 °C voorverwarmde oven.

Tip:

 1. Dit gerecht kan u vooraf klaarmaken (tot en met stap 5). Bewaar het in de koelkast en verwarm op het moment zelf gedurende 40 à 45 min. In de oven.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.