Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rundvlees in de wok met groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het vlees in dunne reepjes.

  2. Maak een mengsel van 1 el balsamicoazijn, 1 el honing en 1 el sojasaus en het fijngehakt teentje look.

  3. Laat de stukjes vlees even marineren in dit mengsel.

  4. Snij de wortelen en de courgette in balkjes van 1 cm. bij 5 cm.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Snij de paprika in dunne reepjes.

  7. Blancheer de wortelen gedurende 5 min.

  8. Verhit wat olie in de wok.

  9. Voeg het vlees toe en laat aanbakken.

  10. Verwijder het vlees en bak de groenten in de wok, samen met de geschilde en fijngehakte gember. Blijf voortdurend roeren tot de groenten bijna gaar zijn.

  11. Verwijder de groenten. (Hou de groenten en het vlees warm).

  12. Blus de pan met de overige balsamicoazijn (=1 el), de overige honing (=1el), de overige sojasaus (=3 el) en de sherry. Laat even opkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  13. Serveer met roerbakmie of rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.