Kalkoenfilet met tweekleurig korstje
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de kalkoenfilets (sneden) oppervlakkig ontdooien.
-
Mix de rode pesto samen met de walnootpitten tot een homogeen mengsel.
-
Mix de basilicumblaadjes met de amandelpoeder, 2 el olijfolie en peper en zout tot een gladde pasta.
-
Snij de courgette en de wortelen in fijne staafjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes.
-
Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar in de schil.
Bereiding
-
Bedek de helft van elk stuk kalkoenfilet met de rode pesto met walnootpitten en de andere helft met de basilicumpasta, druk goed aan.
-
Plaats de stukken vlees naast elkaar in een ovenschotel die ingesmeerd is met 2 el olijfolie en bak gedurende 40 min. in de oven op 180 °C (als het korstje te vlug kleurt, bedek met aluminiumfolie)
-
Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen aan beide kanten goudbruin gedurende ca. 3 min. Haal uit de pot en zet opzij.
-
Voeg in dezelfde pot de staafjes wortel en courgette toe en overgiet met 1 dl water. Laat 6 min. sudderen tot de wortelen gaar zijn.
-
Voeg de krielaardappelen en de jonge uitjes toe en laat alles opwarmen gedurende 3 min. Voeg opnieuw de oesterzwammen toe en bestrooi met de fijngehakte peterselie
Afwerking
-
Leg 1 sneetje kalkoenfilet op elk bord en geef er de groenten bij.
Tip
-
Voor een feestelijke toets voegt u 1 dl room toe aan de groenten in stap 4 en bindt de saus eventueel met instantbinder