Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.

  3. Snijd de uien en de zoete aardappel in blokjes. Snijd ook de wortels grof.

  4. Haal het vlees uit de casserole en stoof er vervolgens de groenten in aan.

  5. Rasp er de teentjes look en de gember bij. Breng de groenten verder op smaak met kurkuma, komijn, het steranijsje, het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de massaman pasta en de kruidnagels.

  6. Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, gevolgd door de kokosmelk.

  7. Schuif de casserole ongeveer een uur in de oven.

  8. Laat een scheutje arachideolie met een scheutje water en zout verwarmen in een casserole. Snijd een sjalot en een geschild stukje gember fijn en laat de groenten garen in de casserole.

  9. Voeg er de rijst aan toe gevuld door het water. Volg de instructies op de verpakking.

  10. Kook de sugar snaps gaar in een aparte casserole en giet ze vervolgens af. Bewaar ze in een kommetje voor later.

  11. Haal de curry uit de oven en roer er voorzichtig door.

  12. Snijd enkele lente-uien fijn. Hak de gezouten pindanoten fijn.

  13. Doe de sesamzaadjes bij de sugar snaps en giet er de sesamolie over.

  14. Schep de rijst op een bord en doe er de massaman curry over. Werk het bord af met de fijngesneden lente-uien, enkele blaadjes koriander en de fijngehakte pindanoten.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.