Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tajine met kip, kikkererwten en tomaat

Ingrediënten :

Bereiding :

 1. Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.

 2. Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.

 3. Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.

 4. Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.

 5. Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.

 6. Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.

 7. Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.

 8. Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.

 9. Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.

 10. Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.

 11. Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.

 12. Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.