Pasta met Scampi
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kook de pasta beetgaar. Volg hierbij de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
-
Kook de erwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Verhit een klont boter in een pan en roerbak de scampi in enkele minuten roze.
-
Schep de scampi met een schuimspaan uit de pan en houd even opzij.
-
Fruit in het braadvocht van de scampi de ajuin glazig (ongeveer 5 minuten)
-
Roer tomatenpuree door de ajuin en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + knoflook uit de knijper + cayennepeper. Roer alles goed om.
-
Laat de saus, op een zacht vuurtje, indikken (ongeveer 10 minuten).
-
Vermeng de pasta met scampi + erwtjes en overgiet met de tomatenroomsaus.
-
Schep alles voorzichtig door elkaar.
-
Bestrooi met parmezaanschilfers.