Skip to content

Kaastaart met abrikozenconfituur

Ingrediënten :

Bereiding :

Het Taartdeeg:

  1. Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.

  2. Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.

  3. Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.

  4. Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.

  5. Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.

De Vulling:

  1. Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.

  2. Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.

  3. Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.

  4. Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.

  5. Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.

  6. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.

Afwerking:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.

  3. Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.

  4. Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.

  5. Giet het beslag over de confituur.

  6. Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.

  7. Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.