Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Maak vervolgens de aubergines schoon en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Leg de aubergine plakken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak de aubergine plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen.

  3. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de gesneden uien samen met de geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de uien een beetje ‘glazig’ worden, ongeveer 2-3 minuten.

  4. Voeg dan het gehakt toe en bak dit binnen circa. 5 minuten gaar. Voeg als het gehakt gaar is de gesneden champignons toe en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg ten slotte de tomatensaus, tomatenpuree, basilicum, oregano, zout en peper toe aan de pan. Laat de inhoud van de pan circa. 15 minuten sudderen boven een laag vuur.

  5. Meng dan om de ricottasaus te maken in een kom de ricotta, ei en 25 gr Parmezaanse kaas.

  6. Pak als de gehaktvulling klaar is een middelgrote ovenschaal en schep hier een beetje van de gehaktvulling in. Leg hier dan een paar gebakken aubergine plakken overheen en besmeer de plakken met de ricottasaus. Bestrooi de plakken vervolgens met een beetje geraspte kaas en de overgebleven Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap totdat al je ingrediënten op zijn.

  7. Bak de aubergine lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken 10 minuten afkoelen. Snijd de lasagne in vier stukken en genieten maar!

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *