Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aubergine lasagne

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Maak vervolgens de aubergines schoon en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Leg de aubergine plakken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak de aubergine plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen.

  3. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de gesneden uien samen met de geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de uien een beetje ‘glazig’ worden, ongeveer 2-3 minuten.

  4. Voeg dan het gehakt toe en bak dit binnen circa. 5 minuten gaar. Voeg als het gehakt gaar is de gesneden champignons toe en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg ten slotte de tomatensaus, tomatenpuree, basilicum, oregano, zout en peper toe aan de pan. Laat de inhoud van de pan circa. 15 minuten sudderen boven een laag vuur.

  5. Meng dan om de ricottasaus te maken in een kom de ricotta, ei en 25 gr Parmezaanse kaas.

  6. Pak als de gehaktvulling klaar is een middelgrote ovenschaal en schep hier een beetje van de gehaktvulling in. Leg hier dan een paar gebakken aubergine plakken overheen en besmeer de plakken met de ricottasaus. Bestrooi de plakken vervolgens met een beetje geraspte kaas en de overgebleven Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap totdat al je ingrediënten op zijn.

  7. Bak de aubergine lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken 10 minuten afkoelen. Snijd de lasagne in vier stukken en genieten maar!

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.