Stoofpot van konijn met gebraiseerd witloof
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
-
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid het konijn flink met peper en zout en kleur het rondom aan in de boter.
-
Haal het konijn uit de pan. Bak de spekjes in hetzelfde vet.
-
Doe er de champignons bij en stoof ze aan.
-
Voeg er de uien en knoflook aan toe en laat ze mee stoven.
-
Strooi er bloem over en roer goed om. Laat de bloem even mee bakken. Leg het konijn terug in de pan.
-
Giet het bier bij het konijn en schraap de aanbaksels op de bodem los.
-
Voeg graanmosterd en siroop toe en kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
Maak het witloof klaar terwijl het vlees gaart. Verwijder de achterkant en de harde kern van de stronken.
-
Smelt een klontje boter in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet een klein scheutje water in de pan.
-
Leg eventueel een vel boterpapier op het witloof zodat het niet verkleurt. Zet het deksel schuin op de pan en laat gaar worden op een laag vuur.
-
Verwarm de friteuse voor de kroketten.
-
Mix de pickles met de mayonaise in de hakmolen.
-
Haal het deksel van het witloof als het water verdampt is en bak ze rondom nog even aan.
-
Bak de kroketten in de friteuse.
-
Serveer het konijn met gestoofd witloof, kroketten en picklesmayonaise.