Scampigratin met broccoli
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knofl ook en het bieslook fijn.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.
-
Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met peper en zout. Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Bak de scampigratins ± 25 min. In de voorverwarmde oven.