Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocoladepudding met banaan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meet de melk af en verwarm ze op een zacht vuur. Breng ze tot tegen het kookpunt.

  2. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze samen met de peulen in de melk.

  3. Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Klop ze los met de garde. Het eiwit gebruik je niet.

  4. Doe de suiker bij de dooiers en laat de machine draaien tot het mengsel verandert in een bleke gladde massa. Of klop de ‘ruban’ met de garde.

  5. Voeg het puddingpoeder (met vanillesmaak) toe en meng alles.

  6. Schenk een klein deel van de hete melk bij de mix van dooiers. Klop het mengsel onmiddellijk los.

  7. Verwijder de vanillepeul en giet de inhoud van de mengkom in de pan met de rest hete melk. Zet het vuur zacht. Blijf met de garde roeren tot je een gebonden pudding krijgt. Zet de pan vervolgens weg van het vuur.

  8. Breek of hak de donkere chocolade in stukjes. Roer ze door de warme pudding tot alles weggesmolten is.

  9. Pel de bananen, snij ze in schijfjes en verdeel ze op de bodem van de glazen of serveercoupes.

  10. Schenk porties warme chocoladepudding over de schijfjes fruit.

  11. Schenk de volle room in de mengkom en schep er een beetje bloemsuiker bij. Klop de room half op.

  12. Verbrokkel de wafeltjes.

  13. Lepel een portie slagroom bovenop de warme pudding en werk elke portie dessert af met verkruimelde wafeltjes.

  14. Serveer de warme pudding met banaan meteen.

Tip:

  1. Je kan de pudding ook laten afkoelen, als je dat verkiest. Werk het dessert dan kort voor het serveren af met half opgeklopte room en verbrokkelde wafeltjes.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.