Bloemkoolsoep ‘Polonaise’
Ingrediënten :
De "Polonaise"
Bereiding :
-
Snij de bloemkool in 4 en verwijder de onderste dikke stam. Snij de rest in stukjes. Pel de uit en snipper fijn.
-
Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de uisnippers glazig en voeg de stukjes bloemkool toe. Roerbak enkele minuten zonder te laten kleuren. Overgiet met de melk en dek de pan af. Laat op een zacht vuur gaar koken.
-
Bewerk de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en prak ze fijn met een vork.
-
Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in stukjes. Bak de broodstukjes goudbruin en krokant in boter. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal de gebakken broodkorstjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.Verkruimel de broodkostjes samen met de gehakte peterselie door het ei en breng verder op smaak.
-
Verdeel de soep over de borden/kommen. Garneer met een eetlepel 'Polonaise'. Geef de ret van de 'Polonaise' er apart bij.