Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Totale tijd: 30 minuten

Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 30 minuten
Calorieën: 559

Ingrediënten :

Het Vlees

Voor de Courgetterijst

Voor de Yoghurtdressing

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
    - Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
    - Rasp de gember.
    - Snij de kerstomaten in 2.
    - Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
    - Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.
    - Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.
    - Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.

Bereiding:

  1. Bak de côtes à l’os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).

Afwerking

  1. Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Noot

Begeleidende wijn:

- Hardys Crest Cabernet-Shiraz-Merlot

Begeleidende bier:

Brigand Amberkleurig

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.