Alaska pollak in ‘t groen met Hopus
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Laat de Alaska-pollakfilets oppervlakkig ontdooien en snij in 2.
- Snij de venkel in 2, verwijder het groen en snij in kleine blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Pluk de blaadjes van de platte peterselie, de dragon, de salie en de tuinkers en doe alle blaadjes samen met de muntblaadjes en de diepgevroren kervel in een stoommandje.
- Klop de eidooiers met de lichte room.
Bereiding
-
Smelt de boter in een brede kookpan en stoof de ui en de venkel gedurende 5 min. al roerend, zonder te laten kleuren. Strooi er de bloem over en meng goed.
-
Leg de Alaska-pollakfilets op de groenten. Kruid met peper en zout.
-
Giet er het bier over en 1 dl visfond. Verwarm tot net onder het kookpunt en laat nog 15 min. langer gaar worden op een heel zacht vuur.
-
Stoom ondertussen de verse kruiden boven lichtgezouten kokend water gedurende 2 min. Spoel ze daarna kort onder koud water en laat uitlekken. Mix de kruiden met 1 dl visfond.
-
Haal de vis uit de kookpan en hou warm.
-
Doe de gemixte kruiden met de visfond bij de groenten en laat nog een beetje verder gaar worden.
-
Doe een beetje kookvocht bij de losgeklopte eidooiers en meng goed. Roer deze mengeling onder de saus, maar laat niet meer koken.
Afwerking
-
Schik de Alaska-pollakfilets in diepe borden en lepel er de kruidensaus met de venkel over. Serveer onmiddellijk met natuuraardappelen.
Tip:
-
Puntje 4 kan u vooraf doen.
Noot
Begeleidende wijn:
Clos de la Chapelle Prestige A.C. Muscadet de Sèvre et Maine,Sur Lie
Begeleidend bier:
Hopus Blond