Gebakken rijst met varkensvlees
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
- Snipper de uit fijn
- Hak de knoflook fijn
- Snij het varkensvlees in blokjes
- Klop de 2 eieren los
- Gaar de rijst
- Snij de lenteuitjes in dunne ringen
- Ontpit de chilipeper en snij in ringetjes
- Verdeel de limoen in partjes
Bereiding:
-
Verhit de olie in de wok. Bak de ui en de knoflook 2 min. tot ze zacht zijn.
-
Voeg het vlees toe. Roerbak het net zolang tot het van kleur verandert en gaar is.
-
Voeg de eieren toe en roerbak ze tot ze op roerei lijken.
-
Voeg de rijst toe en blijf alles roeren en omscheppen zodat alles met olie wordt bedekt en niet aanbakt.
-
Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roer goed. Blijf de rijst roerbakken tot hij goed heet is.
De Afwerking
-
Serveer het vlees en de rijst in afzonderlijke kommetjes en garneer met ringetjes lenteui en chilipeper en partjes limoen.