Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Caipirinha

Caipirinha

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe 1 el rietsuiker in een breed laag glas.

  2. Spoel de limoen grondig en snijd deze in 8 stukken.

  3. Voeg de limoenstukken bij de suiker en duw het sap uit het vruchtvlees en de schil met behulp van een stamper.

  4. Vul het glas bij tot aan de rand met ijsschilfers of stukgeslagen ijsblokjes.

  5. Giet er witte rum bij tot aan de rand en werk af met 2 rietjes.

  6. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.