Quiche met gerookte zalm en courgette
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Snij de zalm in fijne reepjes.
- Snij met een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in blokjes van ± 1 cm.
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.
-
Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.
-
Klop de eieren met de room los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de mozzarella erdoor en giet gelijkmatig over de groenten.
-
Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 45 à 55 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.
Afwerking:
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten voor u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.