Broodpudding (=bodding)
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Hak de hazelnoten grof.
Bereiding:
-
Verkruimel het brood en de speculaas en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.
-
Voeg de suiker en het puddingpoeder toe. Schenk de melk en de rum erover en laat 15 min. weken.
-
Kneed met de vingers tot een glad geheel. Voeg de eieren toe en meng goed.
-
Beboter een bakvorm (Ø ± 20 cm) en doe het deeg erin.
-
Zet de bakvorm in een grotere ovenschaal met water (au bain-marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken.
-
Controleer met een mes of de broodpudding gaar is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal de broodpudding dan uit de bakvorm.