Lamsfilet in een Provençaals korstje
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien. - Pers het teentje knoflook. - Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u ongeveer 2 eetl. hebt. Meng met de rozemarijn. - Hou 1 koffiel. van het kruidenmengsel opzij. Meng de rest met het geperste knoflookteentje en de verse geitenkaas. Kruid lichtjes met peper en zout.
Bereiding
-
Enkele uren vooraf:
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de lamsfilets goudbruin aan beide kanten.
-
Haal de lamsfilets uit de pan en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant in met vloeibare honing en bestrooi met 1 koffiel. van het kruidenmengsel.
-
Verdeel de geitenkaas met kruiden over de lamsfilets. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf:
Leg de krielaardappelen met schil in een grote ovenschotel en verdeel er 3 eetl. olijfolie over. Zet de schotel 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Schep de aardappelen na 15 min. om.
-
Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en leg in een ovenschotel. Kruid met zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Schuif de schotel met vlees en de schotel met tomaten in de oven bij de krielaardappelen tijdens de laatste 8 à 10 min. van de baktijd.
Afwerking
-
Kruid de krielaardappelen vlak voor het opdienen met zeezout van de molen. Serveer met een trosje mini-tomaten en een lamsfilet. Geef er een gemengde salade (bv. mesclun), gestoofde venkel of courgettes bij.
Noot
Wijnsuggestie:
Château Lalande Cru Bourgeois A.C
of
Saint-Julien Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape