Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bruine fond

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.  Snij de groenten in grove stukken.

  2. Schik het vlees in een braadpan, overgiet met de olie en laat kleuren in de oven.

  3. Voeg de groenten bij het vlees en laat gedurende 10 minuten mee bruinen.

  4. Roer de tomatenpuree door het vlees en overgiet met de wijn. Laat inkoken.

  5. Overgiet met water tot de ingrediënten net onder staan en laat op een hevig vuur  doorkoken. Voeg de kruiden bij en laat enkele uren op een klein vuurtje trekken.

  6. Wrijf de fond door een zeef, breng op smaak en laat afkoelen. Ontvet de afgekoelde fond.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.