Witloof en geitenkaaspakketje
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Haal de bittere kern uit het witloof en snijd het in ringen. Bak het kort aan in wat olijfolie en breng op smaak met pezo.
-
Leg het filodeeg open op het aanrecht. Snijd 16 vierkanten van 10 op 10 cm. Leg ze per 4 mooi op elkaar en strijk ze tussen elk laagje in met gesmolten boter.
-
Neem 4 ovenvaste schaaltjes en wrijf ze in met boter. Druk het filodeeg aan in de vormen en laat de blaadjes los komen om een mooie bloem te bekomen.
-
Verdeel het witloof over de vormen en schik er telkens 2 plakjes geitenkaas op. Druppel wat honing erover en kruid met peper en zout.
-
Zet de filodeegjes op boterpapier gedurende 8 à 10 min. in een voorverwarmde oven van 190° C.
-
Schik de pakketjes op de borden en trek streepjes met honing en balsamico. Strooi er fijngesnipperde rozemarijnblaadjes over.