Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Verloren croque met appelen en café glacé

Ingrediënten :

Het beslag voor de sneden rozijnenbrood

Bereiding :

  1. Meng het ijs met bloemsuiker, koffie-extract en Calvados. Plaats onmiddellijk in de diepvriezer.

  2. Spoel de appelen, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snij de appel in 4 dikke sneden. Bak ze kort bruin in boter en doe er bruine suiker over en citroensap.

  3. Meng het beslag en week de rozijnensneden er in. Bak ze mooi bruin in weinig boter.

  4. Leg de ‘verloren’ croque op een bord en verdeel de appel er bovenop. Schep een bol café glacé en draai die door bresiliennenootjes; leg die naast het gerecht. Werk af met fijne streepjes karamelsaus.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.