Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Truffels, vier keer anders

Truffels, vier keer anders

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ op een laag vuur zonder te roeren. Roer de room erdoor.

  2. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en voer erbij :
    - de oploskoffie
    - de bruine rum
    - de sinaasappelschillen
    - niets

  3. Voeg bij de 4 kommetjes boter toe en roer goed om. Bewaar de samenstellingen gedurende 1 uur in de koelkast

  4. Schep bolletjes van elke bereiding en rol :
    - de koffietruffel in amandelpoeder
    - de rumtruffel in geraspte kokos
    - de sinaasappeltruffel in bresiliennenootjes
    - de chocoladetruffel in cacaopoeder

  5. Schik ze op een schotel of op bordjes en dien op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.