Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tiramisu, advocaat, speculoos en slagroom

Ingrediënten :

De Tiramisu

De Advocaat

De Speculoos

De Slagroom

Bereiding :

  1. Klop de eidooier met de suiker stevig tot een schuimig mengsel (ruban). Doe er 2 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling. Verdeel dit over 4 glaasjes.

  2. Meng de eidooiers met suiker en vanillesuiker gedurende 2 min., gebruik de staafmixer. Giet er beetje bij beetje de gesuikerde melk en de alcohol bij. Mix nog 3 min. De advocaat wordt dikker naargelang hij bewaard wordt. Verdeel de advocaat boven de tiramisu.

  3. Maak een halve kop sterke koffie met daarin een scheutje rum of Cognac en enkele druppels koffie-extract. Week er de speculooskoekjes in. Verdeel dit over de advocaat.

  4. Klop de room half stijf en doe er bloemsuiker bij, klop verder tot die aan de garde blijft hangen. Verdeel de slagroom over de speculoosmengeling.

  5. Zet de glazen min. 2 uren in de koelkast en werk af met een laagje cacaopoeder.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.