Tiramisu, advocaat, speculoos en slagroom
Ingrediënten :
De Tiramisu
De Advocaat
De Speculoos
De Slagroom
Bereiding :
-
Klop de eidooier met de suiker stevig tot een schuimig mengsel (ruban). Doe er 2 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling. Verdeel dit over 4 glaasjes.
-
Meng de eidooiers met suiker en vanillesuiker gedurende 2 min., gebruik de staafmixer. Giet er beetje bij beetje de gesuikerde melk en de alcohol bij. Mix nog 3 min. De advocaat wordt dikker naargelang hij bewaard wordt. Verdeel de advocaat boven de tiramisu.
-
Maak een halve kop sterke koffie met daarin een scheutje rum of Cognac en enkele druppels koffie-extract. Week er de speculooskoekjes in. Verdeel dit over de advocaat.
-
Klop de room half stijf en doe er bloemsuiker bij, klop verder tot die aan de garde blijft hangen. Verdeel de slagroom over de speculoosmengeling.
-
Zet de glazen min. 2 uren in de koelkast en werk af met een laagje cacaopoeder.