Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde tortellini met prei en duo van vis

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  2. Snij de preien in fijne ringen.

  3. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. Voeg na 8 min. het knoflook toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  3. Verhit intussen 1 el. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Smelt de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en laat al kloppend sudderen tot een gebonden saus. Meng de kaas, de mosterd en de peterselie onder de saus. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de saus met de tortellini en de groenten en schep in een ovenschaal. Verdeel er de stukjes vis over en duw ze er lichtjes in. Bestrooi met het paneermeel en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.