Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Perzikentaart met amandel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de perziken in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de blokjes perzik in aan. Voeg de suiker eraan toe en laat even bakken. Laat ze nadien afkoelen in een zeefje, zodat al het overtollige vocht kan weglopen.

  2. Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop de eieren wit met de suiker.

  3. Prik veel gaatjes in het bladerdeeg. Schik het vervolgens in de vorm, duw de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. 

  4. Wissel de klopper van de machine met de vlinder en voeg de zachte boter in blokjes toe.

  5. Laat de machine stevig draaien tot de boter is opgenomen en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Voeg er tot slot een snuif zout en een dopje amandelextract toe en laat de machine nog even draaien.

  6. Klop een eiwit los. Meng de amandelschilfers met de suiker en het eiwit.

  7. Verdeel de afgekoelde perziken over het bladerdeeg, schep het cakebeslag over de perziken en verdeel de amandelschilfers met het eiwit over de taart.

  8. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C tot het cakebeslag helemaal gaar is en de taart goudbruin gebakken is. Werk de taart af met wat bloemsuiker.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.