Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aardappelgratin met Pastinaak en Venkel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de aardappelen, samen met de pastinaak en de venkel, in heel dunne plakken.  Houd de groene venkelblaadjes apart.  Leg de groenten vervolgens door mekaar in een grote ovenschaal.

  3. Doe de melk en de slagroom in een hoge beker en voeg het ei, een goede snuif nootmuskaat en peper en zout toe. Mix alles en giet het mengsel over de groenten.

  4. Rasp de kaas over de groenten en plaats de schaal ca. 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en er zich een mooie korst gevormd heeft.

  5. Haal uit de oven en strooi de gehakte venkelpluimpjes over het gerecht.  Dien warm op met kalfs- of varkensvlees.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.