Appelgebak met marsepein

1 from 1 vote

Appelgebak met marsepein

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180°C.

  2. Rol het vel bladerdeeg (met bakpapier eronder) uit en leg het in een taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Rol de marsepein uit met een deegroller en verdeel het over de bladerdeegbodem.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine maantjes. Leg ze nu dakpansgewijs bovenop de marsepein. Druk goed aan. Plooi de zijkanten van de bladerdeeg naar binnen.

  4. Bestrooi het geheel met een laagje suiker er plaats de appeltaart gedurende 35 minuten in de oven van 180°C.

Recept van :

2 reacties

  1. Welke temperatuur in de oven?
    Niet te beoordelen want nog niet gemaakt…

    1. Author

      Hallo Claudine,
      Bedankt met je reactie.
      De oven moet voorverwarmd worden op 180°C. Het afbakken gebeurd ook op 180°C.
      Het recept werd in die zin aangepast.
      Groetjes.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *