Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gepeperde chocoladetaart

Ingrediënten :

De garnituur

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade in stukken ‘au bain marie’ en voeg er een 1 dl koffie bij. Meng de eidooiers één voor één voorzichtig door de afgekoelde chocolade. Kruid met peper van de molen.

  2. Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door de chocoladecrème.

  3. Bedek een kleine springvorm (4 pers.) met aluminiumfolie. Bekleed de bodem en de randen met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. Vul de vorm op met chocoladecrème.

  4. Laat minstens 4 uren in de koelkast opstijven. Versnijd de taart voorzichtig en werk af met opgeklopte room en koffiebonen.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.