Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gekarameliseerd witloof met siroop van koffie en balsamicoazijn en ijs

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de stronkjes witloof in de helft en verwijder het bitterste onderste deel. Versnijd de blaadjes grof

  2. Stoof deze aan in boter en bestrooi met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op een niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof moet er donkerbruin uitzien.

  3. Laat ondertussen de koffie met de balsamicoazijn inkoken tot een siroop.

  4. Serveer het gekarameliseerde witloof samen met de siroop en het ijs.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.