Geel fruit gemarineerd in chilisiroop met amandelijs en zoet krokantje
Ingrediënten :
De Chilisiroop
Het fruit
Verder...
Bereiding :
-
Maak eerst de chilisiroop : snijd de pepertjes (ontdaan van zaadjes) zeer fijn (opgepast voor de ogen) en breng ze samen met suiker, limoensap en 1 dl water aan de kook. Laat inkoken tot ca. 1/3. Laat afkoelen.
-
Kuis het fruit en snijd alles in blokjes van 1 à 2 cm. Marineer het fruit met de chilisiroop.
-
Leg de filodeeg open op het aanrecht en snij er 8 rechthoeken van 12 op 4 cm. uit. Bestrijk ze volledig met eiwit en strooi er suiker over. Bak ze krokant ( 3 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Meng het gemarineerde fruit met fijngesneden munt en koriander en vul 4 glaasjes. Leg in elk glas een bol amandelijs en versier met een physalis. Plaats er de zoete koekjes tegen.