Chocoladerisotto met gepocheerde mango
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Bereid eerst de mango : laat 1,5 dl water, 75 g suiker en 1 tak munt inkoken tot siroop. Schil de mango, ontpit hem snij in schijfjes of blokjes. Pocheer de mango in de siroop naargelang de rijpheid. Doe er limoensap bij en laat de mango er in afkoelen.
-
Bak de amandelschilfers mooi bruin in een pan zonder vetstof.
-
Verwarm de kokosmelk met de suiker en hou tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto.
-
Laat de boter smelten en voeg de rijst toe; meng goed door elkaar. Schep een pollepel kokosmelk op de rijst en roer voorzichtig op een laag vuur tot de melk is opgenomen. Doe dit verder tot de rijst gaar en romig is. (Ca 30 min.)
-
Roer de Amaretto en de chocolade door de rijst en roer even zodat een gemarmerd effect ontstaat
-
Werk af met de amandelschilfers en dien de risotto op met de mango in een diep bord of schoteltje