Siberische omelet met koffieroom
Ingrediënten :
De Vanillesaus
Bereiding :
-
Klop de eieren en de dooiers op met de suiker tot een zeer luchtige massa en meng er de gezeefde bloem doo
-
Smeer een taartvorm in met boter, stort het deeg erin en bak het gedurende 35 minuten in een oven van 200°C.
-
Laat het biscuitgebak afkoelen, snijd het doormidden en besprenkel het met de Grand Marnier.
-
Maak de vanillesaus (crème anglaise):
- Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.
- Klop de eieren en suiker stevig tot een witte massa.
- Voeg de melk al roerend bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken.
- De saus is klaar als het de rug van de spatel blijft bedekken.
- Doe er enkele druppels koffie-extract bij en laat afkoelen. -
Klop het eiwit tot een stevige massa, voeg het bloemsuiker erbij en klop verder tot het glanzend wordt.
-
Vul het biscuitgebak met bolletjes vanilleroomijs, doe de taart dicht en wrijf ze in met de merengue of gebruik een spuitzak. Brand de buitenkant bruin met behulp van een bunsenbrander.
-
Verwarm een kleine hoeveelheid Grand Marnier en flambeer de taart voorzichtig.