Millefeuille met banaan en chocolade
Ingrediënten :
Het Bladerdeeg
De Banketbakkersroom
De Chocoladesaus
Bereiding :
-
Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er 4 gelijke vormen uit (+/- 10 cm. doorsnede).
-
Wrijf het deeg in met eigeel (doe er enkele druppels water bij).
-
Strooi er kristalsuiker over.
-
Bak het bladerdeeg op bakpapier 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
-
De eidooiers met de suiker witkloppen en daarna bloem bijvoegen.
-
De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten; voortdurend met een klopper blijven mengen.
-
Op een zacht vuurtje tot een homogene massa laten koken door voortdurend te roeren.
-
Smelt de chocolade “au bain marie” met daarin water en 1 lepel honing.
De Afwerking
-
Snijd het bladerdeegje horizontaal in twee. Leg de onderkant op een bord met daarop een lepel banketbakkersroom. Verdeel er schijfjes banaan over en strooi er weinig bruine suiker op. Trek, met behulp van een lepel, streepjes chocolade over het gerecht. Doe het bladerdeegje dicht en werk af met bloemsuiker.