Chinese kool met kip en scampi, doperwtjes, paprika en warme sesamvinaigrette
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Versnijd de ingrediënten :
- snijd de Chinese kool in reepjes.
- snijd de kippenfilets in blokjes.
- pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- snijd de paprika in reepjes.
- Snijd 1 teentje look fijn.
- Snijd 1 peper fijn (pas op voor de ogen) -
Verhit arachideolie in een pan (wok) en :
- Fruit de look en peper kort, giet af.
- Kleur de blokjes kip, houd apart.
- Fruit de scampi’s en houd ze apart bij de kip. -
Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan, zonder te bruinen in olie en doe er 2 koffietassen basmatirijst en 4 koffietassen water bij. Doe er een blokje kippenbouillon in en laat garen op een zacht vuurtje. De rijst is klaar wanneer het vocht opgenomen is.
-
Verwarm een laatste keer arachideolie en bak er de groenten in (paprika, kool en erwtjes). Zorg dat de groentjes krokant blijven. Doe vervolgens de ingrediënten van stap 2 erbij en voeg ketjap, sojasaus en sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout en dik de saus eventueel met roux.
-
Serveer alles op de gekookte basmatirijst en strooi er gebrande sesamzaadjes over.