Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Banana-split

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Indien je walnoten serveert:  Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg er de suiker en 1 el water aan toe. Roer tot een mooie notenkaramel. Roer er voorzichtig 100 ml room door en laat afkoelen.

  2. Pel de bananen, snij ze overlangs doormidden en leg ze in de kommetjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, om verkleuren te voorkomen.

  3. Smelt de chocolade samen met 3 el room au bain-marie. Klop de rest van de room op.

  4. Verdeel de bolletjes ijs over de kommetjes en werk af met de notenkaramelsaus, chocoladesaus, chocoladesnoepjes, slagroom en een cocktailkers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.