Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gemarineerde entrecôte met pittige saus en witloofsalade

Ingrediënten :

De Marinade

Bereiding :

  1. Snijd alle groenten voor de marinade en meng met de andere ingrediënten. Wentel er het vlees door, dek het af en laat het 8 uren marineren in de koelkast.

  2. Bereid de aardappelen naar keuze.

  3. Snij het witloof fijn en meng het met fijngesneden sjalot, mayo, graantjesmosterd en bieslook. Kruid met peper en en zout.

  4. Droog het vlees, na het marineren, goed af en bak het volgens de bak wijze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.

  5. Laat de vleesbouillon inkoken met suiker, ketchup en tabasco. Deglaceer de braadpan van het vlees en bind de saus met bruine roux.

  6. Serveer het vlees met de aardappelbereiding en witloofsalade op een warm bord. Napeer met de saus.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.