Torentje gemaakt met mousse van beenham
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de vleesbouillon en doe de blaadjes erbij. Zet 4 borden in de diepvriezer.
-
Houd 2 mooie sneden ham apart. Mix de rest van de ham in een blender, samen met 1 ei, een scheutje cognac en enkele el vleesbouillon. De mousse moet smeuïg en niet te droog zijn.
-
Klop de room stijf en kruid met peper en zout. Snijd het sjalotje zeer fijn en meng die samen met de room onder het mengsel. Smaak af.
-
Leg 2 sneden hesp op plastiekfolie op het werkblad open, vul ze met mousse en draai ze voorzichtig dicht. Laat dit opstijven in de koelkast (min. 1 uur)
-
Giet op de koude borden een spiegel vleesbouillon. Doe de plastiekfolie van het rolletje en snijd het (met een scherp mes) in 4 mooie torentjes. Plaats die in het midden van het bord. Versier met een takje groen en geroosterde sesamzaadjes. Geef er geroosterd brood bij.