Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sojascheuten met gerookte zalm en gepocheerd ei

Ingrediënten :

De Hollandaise saus

Bereiding :

  1. Verwarm in een grote kookpot water met voldoende zout en een flinke scheut azijn tot het kookpunt. Respecteer de volgorde van klaarmaken.

  2. Laat rustig 200 g boter volledig smelten zonder te roeren. Verwijder voorzichtig de onzuiverheden die op de geklaarde boter drijven met een lepel.

  3. Bak de sojascheuten kort maar hevig in boter. Strooi er peterselie over en kruid met peper en zout.

  4. Doe elk ei open in een koffietas (op voorhand klaar te zetten) en giet die voorzichtig in het kookvocht. Pocheer (niet koken) de eitjes ongeveer 2 tot 3 minuten. Zorg er voor dat ze niet aan elkaar kleven.

  5. Verwarm 4 soepborden en leg daar een sneetje gerookte zalm in. Verdeel de sojascheuten en leg er, met behulp van een schuimspaan, heel voorzichtig de broze eieren op. Werk af met een lepel Hollandse saus, gehakte peterselie en zalmeitjes.

De Hollandaise saus

  1. Klop de eidooiers, witte wijn en citroensap luchtig op een middelmatig vuur tot de bodem van de pot zichtbaar wordt. Laat de mengeling niet te warm worden om schiften te vermijden.

  2. Roer er, weg van het vuur, de geklaarde boter rustig door. Smaak af met peper en zout en een snuifje cayenne.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.