Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soepje van Oostendse garnalen met room en dragon

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de ui, wortel en selder fijn en stoof die samen met look aan in olijfolie.

  2. De garnaalkoppen, tomatenpulp en –puree toevoegen en alles goed omroeren. Laat het geheel 5 min. zweten en blus met een scheutje witte wijn.

  3. Bevochtig met water en visfumet en laat de soep rustig gedurende 20 minuten koken (met deksel).

  4. Passeer het vocht door een fijn vergiet en bind lichtjes met blanke roux.

  5. Klop 1 dl room half stijf en voeg daarbij fijngesneden blaadjes verse dragon. Kruid met peper en zout.

  6. Schenk de soep in warme diepe borden en werk af met verse garnalen en een lepel dragonroom.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.