Gevulde lamsschouder
Ingrediënten :
De lamsschouder
De Havizi
De gebraiseerde groenten
Bereiding :
De Lamsschouder
-
De ui stoven, het gehakt toevoegen en samen bakken. Vervolgens gember, rozijnen en cayennepeper toevoegen.
-
De champignons apart sauteren en aan het vlees toevoegen, samen met de kastanjes, de rozijnen en de peterselie. Op smaak brengen met peper en zout.
-
De rug van de schouder ontvetten, de schouder op een plank openleggen. Het vlees insnijden zodat het overal dezelfde dikte heeft. De schouder geleidelijk aan dichtnaaien en gaandeweg de vulling in de schouder duwen. Zout en peper toevoegen. Het geheel omwikkelen met keukengaren.
-
De schouder aanbakken in een pan met olijfolie tot de schouder een mooie bruine kleur heeft. Plaats de schouder in een ovenschotel.
-
Blus de pan met bouillon en giet dit over de schouder.
Bedek het vlees met bakpapier en dek de schotel af met aluminiumfolie. Plaats het geheel in een op 210°C voorverwarmde oven. -
Na 1 uur de folie verwijderen, het vlees met de jus overgieten en vervolgens nog een halfuur in de oven laten gaar worden, zonder folie.
De Havizi
-
Laat de boter en olijfolie smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat even bakken en blus geleidelijk met bouillon.
Goed blijven roeren om klonters te vermijden. -
Voeg de fetakaas toe (verkruimel).
-
Blijf het geheel doorroeren tot je een dikke puree hebt.
De gebraiseerde groenten
-
Snij de groenten in stukjes en stoof ze in olijfolie onder gesloten deksel.
-
Giet de vleesbouillon af en laat lichtjes inkoken
Afwerking
-
Leg een snede van de lamsschouder op een bord en overgiet met saus. Presenteer met de groenten en de Havizi.