Konijnenrug met jagerssaus
Ingrediënten :
De Marinade
De Jagersaus
Bereiding :
Het Konijn
-
Konijnenrug marineren (24 uur).
-
Afdeppen en aanbraden in hete vetstof. Kruiden met peper en zout.
-
Een ui snipperen en aanstoven in boter. Konijn toevoegen en een deel van de marinade
-
Laten gaarstoven.
De Saus
-
De gesnipperde ui stoven in een weinig olie. De witte wijn toevoegen en voor ½ laten inkoken. Tomatenpuree toevoegen.
-
Maak een roux met de boter en de bloem. Een weinig laten kleuren. Aanlengen met de bouillon. Worcestersaus toevoegen.
-
Het ui-tomaten-mengsel toevoegen aan de roux. Even laten koken.
-
De champignons toevoegen en de Madeira.
-
De bosbessengelei toevoegen en even laten sudderen.
-
Het spek bakken in een weinig vetstof. Voeg toe aan de saus.
-
Strooi juist vóór het opdienen de gehakte peterselie over de saus.
-
Schep de saus over de stukken konijn en dien op met kroketjes.