Tiramisu
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel (ruban). Gebruik de keukenrobot Doe er 4 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling.
-
Maak met de oploskoffie een kop sterke koffie en doe er 2 el Amaretto bij. Haal de lange vingers één voor één door de koffie en bedek er mee de bodem van een diepe vorm.
-
Giet er een deel van het mascarponemengsel over en schik er opnieuw gedregde koekjes op. Doe de rest van de mascarpone erop en laat alles opstijven in de koelkast.
-
Verdeel in porties en strooi er een beetje cacaopoeder over. Geef er een kleine fruitgarnituur bij.
Tip
-
Om de taart stevig te maken weken we 3 gelatineblaadjes in koud water en lossen we die op in een beetje lauwe room die we op zijn beurt bij de mascarpone voegen.