Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de aardbeien voorzichtig en snijd ze in stukjes (niet te klein). Snijd de verse munt heel fijn. Doe alles samen in een kom en meng voorzichtig met de suiker (afhankelijk hoe zoet de aardbeien zijn) en citroensap.

  2. Klop de room stijf en doe er aan het einde 50 g suiker bij.

  3. Verdeel de aardbeien over 4 diepe borden en geef er vanille-ijs en slagroom bij. Versier met een takje munt en strooi er bloemsuiker over.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.